onsdag 8. mars 2017

Dilla på müslibar!

De siste ukene har både Sofus og jeg hatt dilla på müslibarer. Vi spiser de til frokost, lunsj, middag, dessert og kveldsmat... Ikke hver dag selfølgelig, men de er gode å ha når sulten plutselig kommer snikende på og maten ikke står på bordet. Müslibarene lager jeg selv og oppskriften er super enkel, så jeg tenkte jeg skulle være snill pike og dele den med dere...


NydeligGode Müslibarer :

Dette trenger du :

1 pakke tørkede aprikoser (ca 30 stk)
4 dl fruktmüsli (eller annen müsli) 
4 ss Cocosa (kokosolje/fett)
litt vann

Fremgangsmåte :

Kjør müslien i en mikser, slik at alle grynene blir malt i finere biter. (Om mikseren ikke klarer å hakke rosinene og fruktbitene som er i müsliblandingen tar du disse ut og hakker de opp for hånd.) Finhakk aprikosene for hånd, og bland det oppi kornblandingen. Smelt kokosfettet i et vannbad og det hell over. Bland det hele til du får en litt seig masse. Om massen er for tørr kan du tilsette bittelitt vann, eventuelt litt mer kokosfett.


Kle en matboks eller en annen slags form med plastfolie og hell blandingen oppi. Press massen sammen med en skje slik at den blir kompakt, og like tykk over alt. Avkjøl i kjøleskap et par timer. 


Ta den "stivnede" deigen ut av formen sin 
og del barene i ønsket størrelse. 


Pakk de inn i ønsket embalasje. Jeg har til nå brukt aluminiumsfolie. Og oppbevares barene i kjøleskap.


Nytes når som helst og hvor som helst, 
og smaker kjempe godt til kaffen!

Vi blogges...



2 kommentarer:

  1. Prøv med dadler også (i stede for aprikos), kjempegodt! Nøtter, mørk sjokolade, kokkos, tørka bær... :-) namnam!

    SvarSlett
  2. Takk for oppskrift, har vært på utkikk etter noe sånt, som r sundt OG godt !!! :-) Gleder meg t å prøve !! :-)

    SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen noen ord!
Det varmer i et ivrig Blogger-hjerte!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...