torsdag 12. januar 2017

Hjemmelaget...

....aprikos-mos!

Dette lagde jeg ofte til Sofus da han var baby. Og da det ble snakk om at vi kunne begynne å gi Klara smaksprøver, var dette en av "rettene" jeg kom til å tenke på. Men de siste dagene har jeg lest litt om hjemmelaget babymat, og funnet ut at om man skal lage mos av tørkede aprikoser så bør de være økologiske.... Siden disse ikke inneholder konserveringsmiddelet svoveldioksid. Vel.... Dette viste jeg ikke for tre år siden, da Sofus var liten..... Heldigvis har han overlevd!! Men siden jeg nå har blitt litt klokere enn for tre år siden, velger jeg, (enn så lenge) å lage aprikosmosen til Klara med økologiske tørkede aprikoser.... 


Aprikos inneholder mye jern og c-vitamin, samt at det er godt for trege små mager. 
En fin start på Klara sin "smake på mat-karriere"...


Her kommer oppskriften...

NydeligGod AprikosMos 

Dette trenger du : 

Tørkede aprikoser (helst økologiske), vann, stavmikser.

Fremgangsmåte :

Legg aprikosene i en kjele. Hell over nok vann til å dekke aprikosene. La aprikosene ligge og bløtgjøre seg i minst en time, men gjerne lengere, eller over natten. Kok så opp vannet og la det småkoke til aprikosene er møre. Ca 20 minutter. Hell så vannet over i et litermål. Mos aprikosene med stavmikser (eller annet egnet redskap). Spe deretter på med det kokte "aprikosvannet" til du får ønsket konsistens. Jeg pleier å bruke omtrent alt vannet....
Fordel aprikosmosen oppi små beholdere og frys ned, eller oppbevar i kjøleskap et par dager.


Endelig fikk jeg bruk for alle de fargerike små beholderene som følger med TwistShake-flaskene, som Klara drikker melken sin av. Disse var jo perfekte til å oppbevare små smaksprøver i !! 

* jippi *

PS. Om du handler hos TwistShake, så ikke glem å bruke rabattkoden jeg har fått lov til å dele ut!
RABATTKODEN : nydeligflottbloggen20 gir 20% avslag på hele sortimentet. 


Aprikosmosen ble godkjent av lille Klara, 
som omtrent ikke kunne spise seg mett på godsakene!!!

Vi blogges...

* Rabattkode i samarbeid med TwistShake *

5 kommentarer:

  1. Jammen har Klara blitt stor jente :) så stas at hun er flink å spise mat<3 Ei skikelig gojente er hun :)

    SvarSlett
  2. Anbefaler den siste boka til Margit Vea! Der er det mange gode oppskrifter på grønnsaks-og fruktmos, Grøt, middag og pålegg. Pluss mye inspirerende lesing 😊 Hjemmelaget er best!

    SvarSlett
  3. Å så gøy å høre! Har senest i dag laget aprikosmos, Smoothie av pære, svisker og avokado,avkok av dette til nærende drikke, kyllinggryte, tykk Stormsuppe og pålegg til vår jente på syv mnd. Født uke 35,men med lite fostervann fra uke 27/28. Ikke i nærheten av deres opplevelse, og mektig imponert over deres positivitet og pågangsmot! Lykke til med matlagingen og kos, er en fryd å følge bloggen din😊

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk! Så hyggelig å høre at du trives med å følge bloggen :-)
      Og så flink du er til å lage mat til ditt lille mirakel!
      Jeg tar også vare på kokevannet og bruker det til drikke/ i grøten o.l
      Kjempe smart ;-)

      Ønsker deg og dine en NydeligFlott helg <3

      Slett

Tusen takk for at du legger igjen noen ord!
Det varmer i et ivrig Blogger-hjerte!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...