torsdag 24. april 2014

Hjemmelaget...

Når vi lager mat, liker vi at det meste er laget helt fra bunnen av!
Ikke at vi skal slakte kua, og dyrke grønnsakene selv...
Men vi liker å vite hva som er i maten vi spiser, 
og da er det gøy å lage det meste helt selv!


Så da grillsesongen startet i år,
og vi skulle ha hjemmelagde hamburgere til middag, 
fristet ikke de frossene kjøpe-hamburgerbrødene så veldig!
Så da prøvde vi oss på å bake brødene selv...


De ble NydeligGode, 
så nå er det slutt på å kjøpe hamburger - og bølsebrød her i huset!!!


Oppskriften står skrevet opp på kjøkkenskapet, 
slik av vi enkelt og raskt kan lage deigen...


Her får du fremgamgsmåten :

Lunk opp melk og vann, hell den lunkende blanding oppi en stor kopp.
Ha oppi gjær og sukker, rør rundt, 
og la gjærblandingen stå og godgjøre seg i noen minutter,
til den begynner å skumme litt på toppen! 

Ha mel og salt i bakebollen, bland i gjærblandingen, 
og elt på svak hastighet, til deigen blir er fin klump.

Tilsett mykt smør, mens deigen fortsatt elter...
( jeg pleier å har litt olivenolje oppi også... )

Om deigen blir klissete av smøret og oljen, 
tilsetter du mere mel, til du får en myk og fin deigklump igjen.

Sett deigen til heving i ca 45 min.

Trill ut 4 boller, og la de heve en stund til.

Press bollene litt ned før du setter de inn i ovnen...

Om du ønsker kan du pensle de meg egg/vann, og strø på sesamfrø før steking (!!!)

Stek i ca 10-15 min på 175 grader.



NydeligGod burger :

Brød
*Rømmedressing
Spinatblader
*Hamburger
Cheddarost
Syltagurk
*Løkblanding
Brød

Servert med grillede potetskiver, penslet med *hjemmelaget marinade...

* NAM NAM *

*Rømmedressing : 
Rømme, hvitløk, kayennepepper, persille, salt, pepper

*Hamburger :
Karbonadedeig, persille, 2 egg, hvitløk, kayennepepper, salt, pepper, griljermel

*Løkblanding :
Finhakket løk, ketchup

*Hjemmelaget marinade
Soyasays, olivenolje, pommes frittes krydder, kayennepepper, Jamaican jerk (kryddermix)

Bon apetit!!!



4 kommentarer:

  1. Disse så utrolig fristende ut!! Og her var jo mange oppskrifter på en gang! Tror jeg må prøve meg på noen av de iallefall :-) Tusen takk for tips! :-)

    Klem fra fargehverdag Gina

    SvarSlett
  2. fikk vann i munnen! dette må prøves! :) er så gøy å lese bloggen din Julie :) hilsen ina (på februar)

    SvarSlett
  3. Dette så innma godt ut!! Dog m to små unger så har jeg ikke energi til å lage aaaalt fra bunnen. detfår bli når unga er litt større.

    SvarSlett
  4. Har også begynt med dette, fant en super oppskrift på en matblogg. Lager vel rundt ti stk, og fryser resten.. De smaker heeelt annerledes enn kjøpebrød som smuldrer! De to siste gangene har jeg også laget burgerne selv kjøttdeig. Kjempegodt!
    Elisabeth

    SvarSlett

Tusen takk for at du legger igjen noen ord!
Det varmer i et ivrig Blogger-hjerte!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...