Så en dag...(!!)... da jeg scrollet litt på internett, kom jeg over denne geniale måten å lage buljong på. Man tar simpelthen vare på alt avskjæret fra grønnsakene. Potetskrell, løkskall, gulrotskrell, brokkolistilken, tuppen og bånn på purren.... o.s.v. alt fra grønnsakene som man egentlig kaster i søpla.... og koker buljong på det! Helt GENIALT!! Så i dag skal jeg dele den superenkle fremgangsmåten med dere!
Først samler du opp avskjær fra grønnsaker, og oppbevarer det i fryseren....
Når du har samlet opp nok "søppel",
tar du det ut av fryseren og legger alt oppi en stor gryte....
Fyll gryta med vann, slik at det dekker alle grønnsakene godt.
Og kok det hele i ca en time...
Når alle "grønnsakene" er blitt gode og møre er koketiden ferdig.
Så øser du litt og litt av "grøten" over i en sil og presser ut all væsken...
Jeg gjorde dette i to omganger, siden jeg ikke hadde stor nok sil.
Først igjennom et dørslag, og så igjennom en sil....
Tenk det (!)
Av alt dette avskjæret, som vanligvis går i søpla, kan man få en god og smakfull buljong!!
Den ferdige buljongen kan man enten bruke med en gang, eller fryse ned,
i poser, bokser, eller isterningsposer....
Det positive med denne buljongen, bortsett fra at den er laget av ingredienser man vanligvis kaster, er at den er helt uten salt. Noe jeg synes det gjerne er for mye av i vanlig buljong....
Super bra når man skal lage mat til to små barn!!
Ut av halvparten av denne buljongen lagde jeg verdens beste tomatsuppe! Som både Sofus Klara, pappan og jeg digget! Oppskriften på den supppa legger jeg ut ved en senere anledning...
Vi blogges!
Rett og slett genialt! Da skal det testes!
SvarSlettUtrolig smart !
SvarSlettHåper du legger ut oppskrift på tomatsuppen :) �� du er kjempe flink Julie.
SvarSlettTusen takk! Oppskrift på tomatsuppen kommer etterhvert :-)
SlettSå gøy du delte denne oppskrift en, må prøves !!! :-)
SvarSlett