For å få hverdagene til å gå opp prøver vi, som mange andre, å handle mat EN gang i uka. Vi lager middagsplaner og finskriver handlelisten etter hvor varene står i butikken. Dette gjør vi for å spare tid, og ikke bruke unødvendig mye penger på mat.
Før noterte vi i en kalenderbok hvilke middager vi skulle ha hvilke dager, utifra hvilke aktiviteter og møter vi hadde etter endt jobb og barnehagedag. Dette virket som en praktisk løsning, men det førte fort til mye kluss, med piler hit og dit i kalenderboka, fordi planene ofte ble endret, og middagsplanene forandret seg utifra hva vi hadde til og lyst til å lage...
Nå har jeg funnet en ny måte å planlegge ukens middager på. Vi handler fortsatt mat bare en gang i uken, eller sjeldnere ( !!! ), men nå blir det ikke noe kluss og rot i boka lenger. Aktivitetene skriver vi fortsatt ned i kalenderen, men middagsplanen skriver vi opp på en tavle på kjøkkendøra. Samme dag som vi skal handle finner jeg ut hvilke middager vi skal ha på menyen, og så skriver jeg en handleliste som inneholder alle ingrediensene som skal til for å lage de middagene som står på menyen. Så tar jeg med meg handlelisten rundt i huset, og titter i kjøleskap, skuffer og spisskammers. Er vi heldige har vi allerede mange av ingrediensene i hus, så da er det bare å stryke de av handlelista. Penger spart! Så renskriver jeg det som står igjen på lista utifra hvor varene står i butikken. Dette har vi valgt å gjøre for at handleturen skal gå så raskt som mulig, siden vi alltid har med oss Sofus (3år) i butikken. Vi slipper også å surre rundt og lete etter varene, for vi handler alltid i samme Rema 1000 butikk, og vi plukker med oss varene etterhvert som vi vandrer gjennom butikken...
Tilbake til ukesmenyen.
Grunnen til at det ikke blir noe rot og kluss med middagene nå, kontra før, er fordi vi ikke har planlagt hvilke dager vi skal ha hvilke middager. Nå har en meny å velge fra, med et vist antall middager. For hver dag velger vi hvilken middag vi ønsker å lage, utifra hvor raskt vi ønsker å få maten på bordet, og hvor god tid vi har til å lage maten. Etterhvert som dagene går og vi spiser opp middagene, stryker vi de ut fra menyen. Og når det bare står en eller to retter igjen på menyen, er det på tide å planlegge en ny handletur...
Vi fylte opp menyen i går, og satte ny personlig rekord. For da var det 12 dager siden sist vi handlet i butikken. Endelig har vi funnet et system som funker for oss. Og tenk så mye tid og penger vi sparer på å slippe å dra i butikken hele tiden!!! I dag kommer Aleksander hjem sent, så da velger Sofus og jeg Tunfisk og ris til middag, også får Aleksander steke seg en pizza når han kommer hjem i kveld, hvis han ikke vil ha litt rester fra middagen vår da...
Nei nå ble jeg sulten av all matpraten... På tide å lage seg litt lunsj!!
Vi blogges...
Hei Julie:)
SvarSlettå dette er min drøm å få til...
masse gode tips her hos deg
som jeg skal ta med meg
kos deg
klem Eli:)