I dag er den store "Lage-barnemat-dagen"!
Av 5 gule epler har jeg laget alt dette!!
Jeg skrelte eplene og delte de i små biter,
puttet bitene i en kjele med vann, og lot det koke til bitene var møre.
Så helte jeg av vannet, i en bolle, og moste eplebitene.
Skallet og skrottene putten jeg i en annen kjele med vann,
Og lot det koke i en times tid. Så helte jeg vannet gjennom en sil,
oppi en bollen, og presset ut vesken av skall og skrotter gjennom silen.
Så ut av bare 5 gule epler fikk jeg 1,5 liter mild eplesaft, 2 glass med eplemos,
og 12 biter eplemos som skal fryses ned.
* pluss en skive med eplemos til kokken *
Eplemosen og eplesaften er til Sofus.
Eplemosen skal han få i havregrøten sin, eller som dessert.
Og den milde eplesaften kan han få drikke, eller den kan erstatte vannet i grøten.
Havregrøten lager jeg av havregryn, som jeg har maler litt i en mikser.
En Sofusporsjon = 2 ss gryn til 1 dl vann
Tips: La grynene ligge i vannet en stund før du koker grøten.
Da kommer det viktige jernet i havren lettere "fram".
Nå skal jeg lage mos av tørkede svisker og aprikos.
* mmm *
Ps. Dette er kanskje et kjedelig og uinteressant innlegg,
men jeg håper noen av dere finner inspirasjon like vel!
Så flink du er! Det var mye ut av 5 epler!!
SvarSlettNyt kvelden flinke :-)
klem Vibeke
Så kjempefristende ut :)
SvarSlettHeldig Sofus som får sånne hjemmelagede godsaker!
God helg til dere!
- Ingrid
Så godt det såg ut,flinke du:)
SvarSlettSå mye du fikk ut av de eplene! =)
SvarSlettDu er jo kreativ på så mange områder!:) God helg:)
SvarSlettDet var IKKE kjedelig og uinteressant!! Men et veldig inspirerende innlegg :) nå er det høst og jeg har fått flere poser med epler fra naboen... Så dette passet perfekt :):) klem
SvarSlettHURRA for hjemmelaget mat til Sofus!
SvarSletthttp://lagbarnemat.wordpress.com